3 tips voor het reizen in Azie

3 tips voor het reizen in Azie

We vergeten soms het belangrijkste onderdeel van reizen: het omhelzen van een nieuwe cultuur. Wees dus niet alleen voorbereid op de kosten van het vliegen naar Azie, maar ook op een nieuwe cultuur met prachtige gebruiken. Zorg er daarnaast voor dat je voorbereid bent op het weer en de reisomstandigheden, waar je ook heen gaat.
houd ook altijd de juiste papieren bij je en vergaar van tevoren de juiste informatie over het land dat je gaat bezoeken, zoals noodnummers en het nummer van de Nederlandse ambassade. Maak je een checklist? Neem daar dan ook deze drie tips in mee om zo je reis door azie tot een succes te maken.

Verkrijg het juiste visum voor het land dat je gaat bezoeken
Het is bijna niet te geloven, maar het hebben van een verkeerd visum is, hoewel het niet vaak voorkomt, mogelijk. Zorg er dus voor dat je op de juiste site bent voor het juiste visum. De voorwaarden voor elk Aziatisch land kunnen van elkaar verschillen, maar de meeste landen in Zuidoost-Azië staan vrij gemakkelijke visumvrije toegang of een visum bij aankomst toe voor een verblijf van twee weken tot drie maanden. Controleer of het land je toestaat om online een e-visum ter goedkeuring aan te vragen. Ga je rondreizen? Bekijk dan ook de visumvereisten voor de rest van Azië, zodat je goed voorbereid kunt gaan reizen.

Neem de juiste bagage mee
Velen zijn gefrustreerd na het inpakken van verkeerde items voor een reis. Stel je dat je enkel zomerkleding hebt gepakt, terwijl je tijdens je reis merkt dat het toch best koud kan zijn op je bestemming. De meeste Aziatische landen zullen je echter veel warmte en zonneschijn bieden, dus voor veel bestemmingen is lichte, losse katoenen kleding voldoende. Onthoud bovendien dat cultuur verschilt, dus draag kleding die je schouders en benen bedekt, wanneer je tempels, moskeeën of kerken bezoekt. Vergeet je juridische documenten niet voor het geval je reist met producten, zoals medicijnen, omdat je sommige dingen niet zomaar mee mag nemen in het vliegtuig of in het land.

Neem een verzekering voordat je vertrekt
Je moet de voor de hand liggende reisrisico’s beperken en een reisverzekering afsluiten. Je moet namelijk goed voorbereid zijn als je zo ver van huis iets vreselijks overkomt. Een verzekering kan je de broodnodige tijd en middelen besparen, aangezien ongevallen, geannuleerde vluchten of verlies van eigendommen meer kunnen kosten dan je je mogelijk kunt veroorloven. Verzekeringen dekken in sommige gevallen niets, wanneer je niet de juiste gezondheidsvoorzorgsmaatregelen neemt. Let hier dus goed op. De kans om ziek te worden in Aziatische provincies is relatief groot, omdat men vooral de jungle en oerwouden wil bezoeken, waar verschillende ziektes op de loer liggen.

Reacties zijn gesloten.