3 Tips voor reizen in Thailand

3 Tips voor reizen in Thailand

Thailand is een prachtige bestemming voor een avontuurlijke en tropische vakantie. Betoverende stranden, enerverende steden en een afwisselend binnenland maken het land geschikt voor vele soorten vakanties. Waar je ook voor kiest, met onderstaande tips ga je goed voorbereid op reis.

Cultuurverschillen met Nederland

Thailand en Nederland beschikken over een geheel eigen cultuur, die soms behoorlijk van elkaar verschillen. Als gast maak je een goede indruk door rekening te houden met de Thaise cultuur. Zo zal een Thai niet snel boos worden en is het niet beleefd om met een harde stem te reageren. Een boze Thai blijft glimlachen en komt beheerst over. Het is niet beleeft om naar een ander persoon te wijzen. Als je een ander persoon wil aanwijzen dan voldoet een kort knikje in de juiste richting. Voeten zijn onrein en het hoofd is juist heilig. Voeten leg je niet op tafel en het hoofd van een ander raak je niet aan. Een vriendelijk aai over de bol van een kind is dan ook geen goed idee.

Vele soorten van vervoer

Iedere reiziger komt wel in aanraking met de vele manieren van vervoer. Het land heeft een goed spoornetwerk en reizen met de trein is een goedkope manier om grote afstanden af te leggen. De treinen zijn betrouwbaar, maar rijden wel vrij traag. De nachttrein vanuit Bangkok naar het noorden is een populair vervoersmiddel onder reizigers. Voor korte en middellange afstanden zijn bussen een goed en goedkoop alternatief. Binnen steden zijn juist taxi’s en tuktuks populair, of maak gebruik van het metronetwerk in de grote steden. Lokaal zijn huurscooters en fietsen populair, maar hou goed rekening met het chaotische verkeersbeeld op straat.

Handig om mee te nemen

Is er nog plaats over in de koffer, denk dan aan onderstaande spullen om alvast mee te nemen. Dan hoef je ze ter plaatsen niet meer aan te schaffen. De vele tempels mag je niet met ontblote knieën betreden. Neem daarom minstens 1 luchtige lange broek mee naar dit land in de tropen. Sommige accommodaties zijn voorzien van stopcontacten van het type a en b. Met een adapter zijn onze stekkers van het type c of f goed te gebruiken. In de tropen zijn veel muggen en andere insecten die hinderlijk aanwezig kunnen zijn. Neem een goed muskietennet mee om zelf boven het bed te hangen en gebruik DEET om ze op afstand te houden. Maak je gebruik van hostels of eenvoudige accommodaties aan het strand, dan is een schone slaapdeken geen overbodige luxe. Mocht je toch iets zijn vergeten, dan zijn de spullen in de meeste plaatsen alsnog aan te schaffen.

Reacties zijn gesloten.