Met een huurauto op Curaçao ben je niet afhankelijk van anderen

Met een huurauto op Curaçao ben je niet afhankelijk van anderen

Al sinds jaar en dag maken vele duizenden Nederlanders de oversteek naar de Caraïben. Vooral de eilanden als Aruba, Bonaire en Curaçao zijn ontzettend in trek bij veel toeristen en Nederlandse die op familiebezoek gaan. Curaçao is een eigen onafhankelijke staat binnen het koninkrijk der Nederlanden en absoluut een bezoek waard.

Het eiland is weliswaar niet zo groot als Nederland, maar wel zo groot dat een auto een must is. Er zijn wel mogelijkheden met betrekking tot shuttles, taxi’s en openbaar vervoer, maar om je verblijf op dit zonovergoten eiland zo aangenaam mogelijk te maken, is een huurauto een aanrader. Met een huurauto Curacao kun je overal heen wanneer je maar wil en ben je niet afhankelijk van anderen.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een huurauto

Er zijn diverse dingen waar je op kan letten wanneer je een huurauto kiest. Natuurlijk is het reisgezelschap bepalend voor het type auto. Niet alleen qua omvang en het aantal personen dat vervoerd dient te worden, maar ook het comfort is iets waar je op kan selecteren. Een auto met airconditioning, cruise controle en elektrische ramen is vaak duurder dan een auto die dit allemaal niet heeft.

De meeste verhuurbedrijven hebben een vestiging op het vliegveld. Dit is natuurlijk de ideale locatie, want op deze manier kun je al voor vertrek een auto boeken en kun je aangekomen op Curaçao direct de auto instappen en naar je accommodatie rijden zonder een beroep op een taxi te hoeven doen. Ook bij vertrek kun je de auto weer op het vliegveld inleveren.

Rijden op Curaçao is veilig

Het rijden op Curaçao is behoorlijk anders dan in Nederland en af en toe een georganiseerde chaos. De kwaliteit van de wegen is uiteraard minder dan in Nederland, maar het rijden op Curaçao is niet gevaarlijk. Sterker nog, de gemiddelde snelheden liggen aanzienlijk lager op het eiland en het verkeer is dan wel chaotisch, maar iedereen houdt rekening met elkaar.

Schrik niet van het toetergebruik op het eiland, want deze wordt ook veel gebruikt om elkaar te groeten en te bedanken. Wanneer je op Curaçao een auto huurt dan is de kans groot dat dit een automatisch geschakelde auto betreft. Automaten zijn aanzienlijk makkelijker om te rijden dan een handgeschakelde auto wat voor een huurauto erg prettig is.

Reacties zijn gesloten.